ASF anunță că Euroins a intrat în insolvență. Ce va urma pentru șoferi....
ASF anunță că Euroins a intrat în insolvență. Ce va urma pentru șoferi....

ASF anunță că Euroins a intrat în insolvență. Ce va urma pentru șoferi….

17 martie 2023
0 Comentarii

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa ridice autorizatia de functionare a Euroins, cel mai mare asigurator din piata politelor RCA. Decizia a fost luata joi seara si vine dupa ce, premierul Ciuca a declarat zielel trecute, dupa o intrevedere recenta cu Nicu Marcu, presedintele ASF, ca trebuie sa se gaseasca solutii prin care sa poata fi preluata in cazul in care Euroins intra in insolventa, potrivit informatiilor Digi24.

Comunicat ASF:

‘’Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului.

Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar, potrivit unui comunicat transmis de ASF. „La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție. Decizia Consiliului ASF se bazează  pe o amplă analiză a situației Euroins România. În acest sens, menționăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acțiuni intense de control care au avut drept rezultat evidențierea situației reale a societății. Între februarie 2020 și ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile aplicate de ASF societății Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor”, se arată în comunictul ASF.’’

 

Foto: supercoloring.com / dailybusiness.ro

Stire preluata de pe digi24.ro.

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ești un vânzător profesionist? Înscrie-te în platformă acum!

Support platformă

+40 724 589 560

contact@autoflux.ro

(de Luni pana Vineri intre 09:00 – 18:00)

Toate mașinile se regăsesc pe AutoFlux
netopia