Lumea auto e pe cale sa aiba noi lumini, cu o noua semnificatie.
Lumea auto e pe cale sa aiba noi lumini, cu o noua semnificatie.

Lumea auto e pe cale sa aiba noi lumini, cu o noua semnificatie.

8 ianuarie 2024
0 Comentarii

Lumea auto e pe cale să aibă noi lumini, cu o nouă semnificaţie. Unele modele Mercedes, capabile sa fie conduse autonom, precum EQS sau S-Class, vor utiliza lumini de zi turcoaz in partea din faţă, in partea din spate dar si pe oglinzi, atunci când pilotul autonom este activat, anuntandu-i pe ceilalţi participanti la trafic faptul ca maşina nu e operată uman. Mercedes a primit aprobarea în SUA de la autorităţi pentru acest nou tip de lumini şi e foarte probabil ca această idee să se răspândească în curând pe intreaga planeta..

In momentul de fata, aprobarea este valabilă doar pentru California şi Nevada, în primul stat ea fiind acordată pentru maşinile de test ale producătorului, iar în cel de-al doilea, inclusiv pentru maşinile de serie, livrate clienţilor.

Mercedes sustine că rolul luminilor turqoaz este acela de a spori siguranţa de a conduce şi de a-i face pe ceilalţi participanti la trafic să înţeleagă mai rapid că maşina este condusă autonom,

De asemenea, aceasta functie va fi foarte utila şi pentru forţele de ordine care vor putea fi informate mai rapid dacă o maşină este condusă autonom. În unele state, dacă maşinile sunt cu regimul de condus autonom avansat inclus, şoferilor le este permis să efectueze activităţi auxiliare, precum navigarea pe telefon sau interacţiunea cu sistemul multimedia al maşinii. Astfel, poliţiştii vor stabili daca este cazul sa mai opreasca aceste masini, înţelegând că maşina este în regim autonom.

Culoarea turcoaz a fost aleasă pentru că se diferenţiază de alte culori folosite în prezent în trafic şi totodată poate fi identificată foarte usor de la distanta.

Mercedes face referinţă şi la studii care atestă că tehnologia de condus autonom se asociază cel mai bine cu aceasta culoare.

 

 

Autoflux.ro/blog

 

 

 

 

 

Foto: https://www.tomsguide.com/ . https://www.thedrive.com/.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ești un vânzător profesionist? Înscrie-te în platformă acum!

Support platformă

+40 724 589 560

contact@autoflux.ro

(de Luni pana Vineri intre 09:00 – 18:00)

Toate mașinile se regăsesc pe AutoFlux
netopia