Microbuzul din imagini este, de fapt, un...
Microbuzul din imagini este, de fapt, un...

Microbuzul din imagini este, de fapt, un…

15 noiembrie 2023
0 Comentarii

Microbuzul din imagini este, de fapt, un vehicul care merge atat pe apa cat si pe uscat, fiind realizat dupa modelul unui vehiculul amfibiu inventat, cu zeci de ani in urma, de catre compania Sparkman & Stephens.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania Sparkman & Stephens a fost angajată pentru a proiecta un autovehicul anfibiu militar. Compania a reusit costruirea autovehicului amfibiu  ‘’DUKW’’ și a Jeep-ul amfibiu ”Ford GPA”. Pentru aceasta, Roderick Stephens a fost distins cu Medalia Libertății, cel mai înalt premiu civil al Statelor Unite.

Design-urile lor au câștigat cele mai multe curse internaționale de iahturi, cum ar fi Cupa Americii, timp de câteva decenii, plus multe altele. Compania Sparkman & Stephens are o serie de proiecte personalizate de design de iahturi, precum și proiectanți pentru constructorii de bărci. Cu peste 100 de unități construite, designul Sparkman & Stephens, cunoscut și sub numele de Swan 36, a devenit cel mai utilizat design din istoria Sparkman & Stephens.

Acest vehicul amfibiu, care merge agale pe strazile Parisului, iar apoi, se transforma rapid intr-o ambarcatiune de agrement, este una dintre actractiile turistice din capitala Frantei.

Tururile cu autovehicule amfibii, supranumite ”raţe”, sunt utilizate de ani întregi pentru a transporta turişti în alte oraşe . Sunt deseori ambarcaţiuni de asalt militare, modificate. Unele au ajuns subiect de ştiri după ce s-au scufundat sau au luat foc.

 

https://autoflux.ro/blog/

 

 

 

Foto: https://www.sparkmanstephens.com/ Facebook/Les Carads de Paris/ Parisduchtour.fr / Facebook/

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ești un vânzător profesionist? Înscrie-te în platformă acum!

Support platformă

+40 724 589 560

contact@autoflux.ro

(de Luni pana Vineri intre 09:00 – 18:00)

Toate mașinile se regăsesc pe AutoFlux
netopia